Будь-які вибори, які намагаються провести в окремих районах Донецької та Луганської областей всупереч українському законодавству, не будуть визнані світом і поставлять під загрозу мирний процес на Донбасі. Про це, як повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави, заявив Президент Петро Порошенко.

Виступаючи на першому засіданні Ради з питань судової реформи, він зазначив: «Справедливе суспільство можна побудувати лише тоді, коли є верховенство права, коли чесні вибори, на відміну від псевдовиборів, які зараз незаконні збройні формування і бандити планують провести на окупованих територіях. 2 листопада під дулами автоматів вони хочуть продемонструвати фейкове волевиявлення громадян Донбасу».

Президент повідомив, що за останні дні провів велику кількість консультацій зі світовими лідерами й отримав запевнення, що вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей «не будуть визнані світом й кардинально суперечать українському законодавству, Мінським домовленостям і ставлять під загрозу весь мирний процес».

За словами Президента, світові лідери наголошують, що вибори повинні відбутися виключно згідно з українським законодавством.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України закликає всі демократичні держави світу відмежуватися від підтримки будь-яких виборів, які плануються поза правовим полем України.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Росія визнає результати виборів у так званих Донецькій та Луганській народних республіках.

ДНР і ЛНР призначили вибори в парламент на 2 листопада.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

25