Перепис населення завершений у Криму, в цілому процес пройшов у плановому режимі і без ексцесів, повідомила начальник відділу статистики населення та охорони здоров'я територіального органу Федеральної служби державної статистики по Криму Олександра Корнієнко.

«Перепис пройшов спокійно, без ексцесів, в плановому режимі. Зараз наші інструктори спільно з установам протягом трьох днів проведуть вибірковий контрольний обхід. Вони відвідають всі квартири, які були закриті в період перепису або де у вже заповнених переписних листах є неточності, тому треба уточнити дані або перевірити повноту охоплення. Ще три дні працює контрольний обхід, і тільки потім ми будемо підбивати підсумки», - сказала Корнієнко у коментарі РІА «Новости».

Зокрема, контрольний обхід буде проведено у 10% житлових приміщень на кожній переписній дільниці.

За словами Корнієнка, під час перепису невелика частина людей відмовилася брати в ньому участь. «За ними ми будемо мінімальні, основні дані запитувати в адмінджерелах, їхні стать, вік, щоб не втратити населення, яке є в Криму», - сказала співробітниця Кримстату.

Перепис населення в Криму і Севастополі проходив з 14 по 25 жовтня. Перші короткі підсумки перепису після ручної обробки матеріалів стануть відомі в грудні. До 1 травня 2015 року будуть підведені основні підсумки, а остаточні стануть відомі наприкінці 2015 року.

Як повідомляв ForUm, РФ в березні 2014 року після введення військ анексувала Крим.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

118