Лідер Радикальної партії Олег Ляшко звернувся до Президента Петра Порошенка та генерального прокурора України Віталія Яреми з проханням звільнити голову Дніпропетровської обласної адміністрації Ігоря Коломойського із займаної посади.

Текст звернення наводимо нижче:

«Поки наші хлопці гинуть в окопах, захищаючи Україну, олігархи продовжують її знищувати, плюючи на всі закони.

У мережі Інтернет з'явився аудіозапис розмови олігарха Коломойського та його заступника Геннадія Корбана, під час якої вони домовляються з мільйонером Давидом Жванією про фальсифікацію виборів на Донбасі.

Також в Інтернеті з'явилося відео запису скайп-розмови, в ході якої Ігор Коломойський домовляється з людиною, схожою на одіозного Павла Губарєва про те, що представники ДНР мають пройти у Верховну Раду України.

Коломойський дає чіткі вказівки, як діяти - подати документи у ЦВК до певного терміну і так далі. Він також дає гарантію того, що, принаймні, двадцять представників терористів пройдуть в Раду на виборах на підконтрольних йому мажоритарних округах. У ході розмови Коломойський, називає «денеерівців», які вбивали наших військових і мирних громадян - «нормальними хлопцями», - йдеться в тексті звернення.

Радикальна партія звертається до Президента та генпрокурора з вимогою:

«1. Звільнити Ігоря Коломойського із посади голови Дніпропетровської обласної адміністрації за домовленості з бандитами і вбивцями, спрямовані на зраду національних інтересів.

2. Притягнути до кримінальної відповідальності Ігоря Коломойського, депутата Давида Жванію, висунутого кандидатом від Блоку Петра Порошенка на виборах у 140 окрузі та заступника голови Дніпропетровської обласної адміністрації Геннадія Корбана, за цинічну спробу фальсифікації виборів на Донбасі.

Відсутність реакції на наше звернення з боку Генеральної прокуратури та Президента України свідчитиме про нездатність влади боротися з корупцією та захищати національні інтереси», - резюмується у зверненні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

120