Бійці батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Слобожанщина» офіційно звернулися до прокуратури Харківської області з проханням перевірити діяльність керівництва підрозділу в зоні проведення антитерористичної операції.

Про це повідомляє «УНІАН» про посиланням на прес-секретаря облпрокуратури Віту Дубовик.

Вона повідомила, що відповідну заяву про злочинні дії керівництва батальйону «Слобожанщина» було прийнято прокуратурою області сьогодні, 22 жовтня. У заяві міліціонери вказують, зокрема, на факти мародерства.

За словами Дубовик, розпочата перевірка, за результатами якої співробітники прокуратури у встановлений термін приймуть законне рішення.

Колектив батальйону міліції «Слобожанщина» виступив із заявою про те, що керівництво підрозділів під час несення служби в зоні АТО неодноразово порушувало закони та права людини. Зокрема, вони згадали випадки, коли відбирали автомобіль і порушували правила під час відпрацювання стрільби на полігоні. Бійці також зазначили, що причиною їх відкритого звернення стала відсутність реакції на ці дії з боку керівництва харківської міліції.

У харківської міліції повідомили, що для перевірки викладених у заяві бійців «Слобожанщини» фактів створена спеціальна комісія.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом