Результати зустрічей Президента України Петра Порошенка в Мілані за участю лідерів країн Європейського Союзу та президента РФ Володимира Путіна довели, що світ сьогодні висловлює свою солідарність з Україною, при цьому очікувані результати зустрічей були досягнуті, заявив заступник Глави Адміністрації Президента Валерій Чалий, повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави.

«Очікувані результати цієї поїздки досягнуті. Всі наші європейські партнери, наші союзники підтримали більш рішучі кроки з припинення вогню на сході України, закриття кордону, перехід до розвитку», - зазначив Чалий.

Він також повідомив, що Президент України під час зустрічі з Путіним порушив питання негайного звільнення Надії Савченко. «Сподіваюся, що таке звернення до того, хто може вирішити це питання, принесе результат», - заявив Чалий.

Він також підкреслив, що прем'єр-міністр Японії під час зустрічі з Порошенком підтвердив надання додаткової допомоги Донбасу. «Це медичні, інфраструктурні програми», - пояснив Чалий.

Коментуючи результати зустрічі Порошенка з президентом Європейської Ради Германом Ван Ромпеєм і президентом Європейської Комісії Жозе Мануелем Баррозу, заступник голови АП повідомив, що допомога ЄС поєднується з проведенням реформ.

Як раніше повідомляв ForUm, в Мілані 17 жовтня відбулася зустріч у широкому форматі щодо ситуації в Україні за участю Президента України Петра Порошенка, президента РФ Володимира Путіна і низки європейських лідерів.

На зустрічі в Мілані європейські лідери запропонували встановити міжнародний контроль над українськими кордонами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

31