«Укрнафта» домовилася з державою про компромісну виплату дивідендів, сказав у коментарі Forum'у економічний та фінансовий експерт, проектний менеджер Ліги фінансового розвитку Андрій Блінов.

«Це якась спроба групи «Приват» досягти компромісу з державою», - зазначив він.

За словами експерта, предметно говорити про кошти, обіцяні акціонерами «Укрнафти» державі, можна буде тільки після їх надходження в бюджет країни.

«Рішення про виплату дивідендів державі може прийматися. Але нехай вони надійдуть в державний бюджет. Я не думаю, що це відбудеться через шість днів після зборів. І скільки будуть «важити» ці гроші, коли вони будуть переведені, враховуючи зміни цін і курсу?» - акцентував Млинців.

При цьому експерт припустив, що учасникам групи «Приват» зручніше співпрацювати з нинішнім урядом, ніж з майбутнім, склад якого поки невідомий.

«Йде певний тиск на Коломойського в плані виплат. Він прекрасно розуміє, що на сьогоднішній день краще співпрацювати з тим урядом, який є, а не з тим, який може бути сформований, і виявиться набагато менш лояльним, ніж нинішній. Цілий ряд політичних сил до діячів групи «Приват» ставляться набагато більш вороже, ніж уряд Яценюка, що вважається навіть союзником цієї групи», - зазначив Блінов.

«Якщо політична ситуація в Києві зміниться, і буде принципово новий уряд, не виключено, що Президент буде приймати інші рішення стосовно того ж Коломойського», - сказав Блінов.

Нагадаємо, 10 жовтня на зборах акціонерів компанії «Укрнафта» (понад 50% акцій якої належить державі, 42% контролює група «Приват») було прийнято рішення про те, що компанія виплатить державі дивіденди за три роки в розмірі 1,78 млрд грн. При цьому сума прибутку до розподілу становила 3,79 млрд грн.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

47