Президент України Петро Порошенко підписав указ про створення Ради з питань судової реформи і призначив її координатором заступника глави Адміністрації Президента Олексія Філатова.

Про це Forum'у повідомили в прес-службі Глави держави.

Під час зустрічі з Філатовим Порошенко наголосив, що після ухвалення Закону «Про прокуратуру» та антикорупційного пакета, зокрема про створення Національного антикорупційного бюро, на перший план виходить судова реформа.

Вона має пріоритетний характер для захисту прав людини, розбудови демократичної держави, створення сприятливого інвестиційного клімату, зближення України з ЄС.

Президент підкреслив, що очікує від нового парламенту, який буде обраний на позачергових виборах 26 жовтня, співпраці у проведенні судової реформи.

«Після парламентських виборів ми не повинні втрачати жодного дня, жодного тижня. Напрацювавши змістовну частину судової реформи із залученням кращих представників суддівського корпусу, представників громадськості, учених, адвокатів, правозахисників, ми повинні виконати зобов'язання, які ми взяли на себе, підписуючи Угоду про асоціацію», - сказав Порошенко, звертаючись до Філатова.

Глава держави доручив координатору Ради з питань судової реформи проінформувати за два тижні про перші підсумки діяльності.

Також, за словами Порошенка, імплементація Закону «Про прокуратуру» має відбутися якнайшвидше.

Нагадаємо, у вівторок, 14 жовтня, Верховна Рада України ухвалила у другому читанні Закон про прокуратуру.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом