«Опозиційний блок» вимагає від уряду України припинити злочинні авантюри з будівництвом «стін» і спрямувати фінансові кошти на забезпечення захисту і підтримки родин, створення нових робочих місць і відродження регіону, зруйнованого війною. Про це йдеться в заяві партії, опублікованій на офіційному сайті.

Згідно з текстом заяви, в партії обурені діями уряду і, зокрема, прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком, «який замість забезпечення роботи державних структур проводить виборчу кампанію в регіонах за рахунок державного бюджету».

«Новий проект Кабміну під назвою «Стіна», який сьогодні відвідав Яценюк, є новою корупційною авантюрою чинної влади, яка не несе ні захисної, ніякої іншої функції. Єдина мета будівництва цієї «Стіни» очевидна - це передвиборчий піар влади за державний рахунок», - вважають в партії.

На думку членів партії, рішення уряду спрямувати 66 мільйонів євро «на цей піар проект у той час, коли сім'ї не отримують соціальних виплат, пенсіонерам не індексують пенсії, зростають ціни на «комуналку» та продукти першої необхідності» - злочинне.

«Це (стіна - Ред.) - символ безглуздого поділу земель двох народів, які стали заручниками війни між своїми недалекоглядними ватажками. Рано чи пізно цей страшний, нелогічний братовбивчий конфлікт закінчиться - і тоді влада понесе справедливе покарання за створення стін і бар'єрів між двома братніми народами», - підкреслюється в заяві.

Як йдеться в заяві, у партії вимагають повернутися до колишнього розміру виплат з догляду за дитиною, встановити мораторій на підвищення цін на соціально значущі продукти, тарифи на житлово-комунальні послуги та провести справедливий перерахунок пенсій.

«Опозиційний блок» закликає владу зруйнувати стіну, якою цей уряд відмежував себе від потреб українських громадян, і виконати свої соціальні зобов'язання перед людьми», - підсумували в заяві.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом