Близько 300 військовослужбовців Національної гвардії України військової частини №3030 самовільно залишили місце розташування своєї військової частини і вирушили до будівлі Адміністрації Президента з вимогою про демобілізацію, передає кореспондент ForUm'у.

Це гвардійці строкової служби, які, відслуживши належний за законом строк (один рік. - Ред.), досі не дочекалися демобілізації.

У той же час шлях до АП військовим перегородили підрозділ міліції, після чого вийшов представник військової прокуратури з вимогою повернутися в розташування військової частини, оскільки гвардійці порушують закон.

Військовослужбовці у свою чергу відповіли категоричною відмовою, вимагаючи негайної зустрічі з представником АП та видання указу про їх демобілізацію.

У прес-службі Нацгвардії повідомили, що наразі між сторонами триває переговорний процес з метою врегулювання конфліктної ситуації.

«Керівництво Нацгвардії роз'яснює військовослужбовцям позицію держави з приводу відстрочки демобілізації і наслідки організації цієї акції», - йдеться в повідомленні.

Віталій Виголов, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

129