У Києві активісти вимагають від Центральної виборчої комісії провести реальну люстрацію серед кандидатів у народні депутати, передає кореспондент Forum'у.

Біля входу в будівлю ЦВК молоді активісти вийшли на акцію протесту проти старих облич у новій владі.

«Ми протестуємо проти популістичної фальшивої люстрації. Ми за те, щоб зняти «старих вовків», які за жодних обставин не повинні бути в списках. Це ті люди, яких ми гнали з Майдану, з України, зараз вони відпочили і з новими силами кинулися в бій», - заявив один з активістів Олег.

«Ми за те, щоб реальна ЦВК зробила те, що повинна - прибрала зі списків кандидатів, які були зі старою владою: Шуфричі, Ківалови і так далі. Це за списками Партії регіонів, але вистачає таких і в БЮТі, «Свободі», «Фронті змін» та в Блоці Петра Порошенка», - уточнив активіст.

Також, за словами Олега, учасники акції незадоволені фактами відмови в реєстрації кандидатам у народні депутати, які йдуть на вибори вперше.

«У нас достатньо зафіксованих фактів, коли нормальних кандидатів, які не були у владі, ніяк не заплямовані, їм відмовляють у реєстрації», - сказав Олег.

За його словами, за цими фактами є звернення до Страсбурзького суду.

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

27