Вчора, 8 жовтня, департаментом боротьби з економічними злочинами була припинена діяльність одного з найбільших в Україні підпільних конвертаційних центрів. Про це повідомляє прес-служба МВС України.

За інформацією прес-служби, в ході обшуку було вилучено готівки на суму понад 3,9 млн гривень. Загальний тіньовий оборот центру, за оцінками слідства, становив 3,6 млрд гривень.

«Обшук в офісних приміщеннях Київського відділення банку ПАТ «Аксіома» проводився за рішенням Печерського районного суду Києва в рамках розслідування кримінальної справи про зловживання службовими повноваженнями з боку співробітників банку», - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що ця банківська установа проводила транзитні операції, конвертацію безготівкових коштів у готівку, незаконний обмін валютних цінностей через низку фіктивних підприємств та фізичних осіб.

Як повідомляється, в ході обшуку було вилучено фінансово-господарські документи, жорсткі диски комп'ютерів, ноутбуки, печатки фіктивних підприємств та готівкові гроші. Крім того, в рамках кримінального провадження сьогодні, 9 жовтня, були затримані клієнти та керівники двох підприємств, які здійснювали незаконний обмін валюти.

Слідчі дії стосовно ПАТ КБ «Аксіома» тривають.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом