У Міністерстві внутрішніх справ розпочали процедуру переведення добровольчого полку «Азов» у підпорядкування Національної гвардії України. Про це на брифінгу повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Прийнято рішення, щоб розпочати підготовку процесу переведення полку особливого призначення «Азов» до складу Національної гвардії України. Військовослужбовці цього полку пройдуть спеціальне навчання, полк буде укомплектований новітнім озброєнням та технікою», - сказав міністр.

Своєю чергою, командувач Нацгвардії Степан Полторак зазначив, що в ході переведення полку «Азов» у підпорядкування Національної гвардії відбудеться його забезпечення новими броньованими автомобілями, передає «УНІАН».

«Ми вже отримали 20 броньованих автомобілів КрАЗ, а ще 20 готуються до передачі. Вартість одного автомобіля - 215 тис. доларів», - сказав він.

За словами Полторака, з початку створення Національної гвардії крім державного оборонного замовлення вона отримала два транші: 2,2 млрд грн та 1,7 млрд грн, і ці кошти спрямовані на придбання техніки.

«На сьогодні Нацгвардія уклала контракти на придбання понад 1050 одиниць техніки та понад 200 одиниць броньованої техніки. Вже отримали близько 500 одиниць автомобільної техніки та 130 одиниць броньованої техніки. При тому, що на початку АТО Нацгвардія не мала жодного БТРа», - сказав Полторак.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

68