Президенту України Петру Порошенку 9 жовтня спрямовано на підпис Закон №4448а «Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо невідворотності покарання за окремі злочини проти основ національної безпеки, громадської безпеки та корупційні злочини», повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради України.

«Закон спрямовано на підпис Президенту (09.10.2014)», - сказано в повідомленні.

Закон, зокрема, передбачає, що стосовно підозрюваного (обвинуваченого), який переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності, якщо він перебуває за межами України, буде здійснюватися за обов'язкової участі захисника спеціальне кримінальне провадження.

Можливість спеціального кримінального провадження буде стосуватися злочинів проти основ національної безпеки України і злочинів проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку, передбачених розділами I і ХХ Особливої частини Кримінального кодексу України.

Закон передбачає додаткове покарання у вигляді конфіскації майна за злочини проти національної безпеки України (статті 109, 110, 111, 112, 114 КК), злочини, пов'язані з терористичною діяльністю (статті 258-258.4 КК) та деякі інші злочини проти громадської безпеки (статті 260, 261 КК).

Також встановлюється, що до підозрюваних (обвинувачених) у вчиненні злочинів проти основ національної безпеки України, злочинів, пов'язаних з терористичною діяльністю, та деяких інших злочинів проти громадської безпеки (статті 260 і 261 КК) буде застосовуватися запобіжний захід виключно у вигляді утримання під вартою.

Як раніше повідомляв ForUm, Верховна Рада України 7 жовтня ухвалила зміни до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України щодо невідворотності покарання за окремі злочини проти основ національної безпеки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

25