За позовом прокуратури суд заборонив діяльність благодійного фонду праворадикальної партії Угорщини «За кращу Угорщину» («Йоббік») на Закарпатті, у політичній програмі якої задекларовано повернення українського Закарпаття до складу Угорщини.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

«Постановою Закарпатського окружного адміністративного суду задоволено позов прокуратури Закарпатської області про припинення діяльності благодійного фонду «Приймальня незалежного депутата Європейського парламенту Ковача Бейлі», - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що угорський депутат заснував фонд у відповідності з власною політичною програмою, де задекларовано повернення Закарпаття до складу Угорщини.

«З метою реалізації зазначених задумів (повернення Закарпаття до складу Угорщини. - Ред.) партією було утворено і зареєстровано благодійний фонд «Приймальня незалежного депутата Європейського парламенту Ковача Бейлі», діяльність якого була спрямована на втручання у внутрішні справи України та посягання на її територіальну цілісність», - відзначили в прес-службі.

Як повідомляв ForUm, раніше прокуратура вимагала заборонити діяльність вищезгаданого фонду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом