Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» відмовила компанії «Київенерго» у постачанні газу, заявив директор СВП «Київські теплові мережі» Євген Глушак 1 жовтня.

«Ні з боку держави, ні з боку «Київенерго» вчора не було жодних обмежень щодо розгортання роботи ТЕЦ-6 і подачі водопостачання в ці райони (Подільський, Оболонський, Деснянський Лісовий масив)... НАК «Нафтогаз» відмовив нам у постачанні газу на ТЕЦ-6», - сказав Глушак.

При цьому, за словами фінансового директора «Київенерго» Тетяни Грязнової, станом на 1 жовтня борг «Київенерго» перед «Нафтогазом» зменшився на 1,3 млрд гривень, і зараз становить 1,2 млрд гривень, повідомляють «Українські Новини».

Вона наголосила, що, незважаючи на розпорядження міністра палива та енергетики Юрія Продана забезпечити постачання газу, у ТЕЦ-6 газу немає, а «Нафтогаз» ніяких коментарів з цього приводу не дає.

Фінансовий директор компанії також припустила, що 2015 рік «Київенерго» може розпочати без заборгованостей.

Глушак, своєю чергою, закликав киян утеплювати квартири і вхідні двері у квартири, щоб убезпечити себе від замерзання в період опалювального сезону.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

75