У Словаччині військово-повітряні сили 14 країн НАТО і дві держави-союзника проводять відпрацювання елементів протиповітряної оборони в ході навчань MACE XVI, котрі стартували в Словаччині. Про це повідомили в Міністерстві оборони Словаччини.

«Головна мета навчань полягає в перевірці загальних процедур планування та розгортання тактичної авіації у рамках ППО», - зазначає відомство, вказуючи, що використання авіації відіграє велику роль у сучасних збройних конфліктах.

«Участь іноземних військ також сприяє хорошій підготовці операторів ППО», - підкреслило міністерство.

«Це не просто навчання пілотів авіаційним навичкам, а відпрацювання ППО. Я думаю, що це ще один доказ, що ми можемо організовувати такі масштабні навчання і відточувати майстерність також у рамках міжнародних структур», - сказав міністр оборони Словаччини Мартін Глвач, передає «ИТАР-ТАСС».

Маневри проводяться на авіабазі Слиач і полігоні Лешть. Штаб розміщується в місті Зволені. Загалом у навчаннях беруть участь 660 військовослужбовців.

У них задіяні винищувачі F-16 ВПС Бельгії, Данії і Норвегії, німецький Learjet 40, французький RAFALE, шведський Gripen, C-130J Super Hercules з Данії і EA 18G зі США.

Маневри MACE XVI проходять у Словаччині вже вдруге. Раніше вони проводилися тут у 2012 році.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

21