Ситуація в зв'язку з кризою на Донбасі збільшує ризики торгівлі людьми, заявила спеціальний представник і координатор Організації з безпеки і співробітництва в Європі щодо протидії торгівлі людьми Мадіна Джарбусинова. «Сьогоднішня ситуація, яка склалася в Україні, політична криза, справляє негативний вплив, в тому числі і на ситуацію торгівлі людьми», - заявила Джарбусинова.

Посилаючись на останній звіт ООН, вона заявила, що збільшення кількості вимушено переміщених осіб створює дуже сприятливий негативний ґрунт для поповнення вразливої групи населення, яка може стати жертвами торгівлі людьми, в тому числі і для використання в трудовій експлуатації.

Джарбусинова відзначила, що має бути детально перевірена інформація про трафік органів, яка минулого тижня з'явилася в медіа, повідомляє «РБК-Україна».

«Буквально минулого тижня в ЗМІ з'явилася інформація про можливий трафік органів. Звичайно, така інформація потребує детального розслідування і підтвердження. Ми працюємо з тими випадками, які вже отримали підтвердження і де необхідна робота експертів з попередження появи аналогічних випадків», - сказала Джарбусинова.

Як раніше повідомляв ForUm, за даними ДержНС, станом на 29 вересня в різних регіонах України розміщено майже 340 тис. внутрішньо переміщених осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом