Президент США Барак Обама виключає воєнний конфлікт між НАТО та Росією.

«Ні, я не думаю, що буде воєнне протистояння між Росією і НАТО. Хоча ми дуже багато працювали, щоб переконати наших союзників по НАТО на передовій лінії, в тому числі і деякі невеликі балтійські держави, такі як Естонія, де я побував до саміту НАТО в Уельсі, що відповідно до частини п'ятої статті Північноатлантичного договору, ми приходимо на допомогу. Тому, якщо ви зіткнулися з країною НАТО, тоді буде воєнне протистояння. І Путін це розуміє», - сказав Обама.

Він зазначив, що існує можливість поліпшення відносин з Росією.

За словами Обами, президент Росії Володимир Путін «був захоплений зненацька» після початку хвилі протестів в Україні восени 2013 року і намагався використовувати всі підручні засоби, щоб залишити Україну у своїй орбіті, повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на інтерв'ю Обами телеканалу CBS.

«Це буде дуже погано для економіки, і це погано для майбутнього Росії... І частина з того, що я сказав йому (Путіну) у приватному порядку і те, що я сказав публічно: ти ж знаєш, що це глухий кут для вас. Повернутися до спроби дотримувати міжнародних норм - це буде краще для російського народу і, безумовно, це буде краще для Європи. Ми не шукаємо конфронтації, але ми збираємося бути дуже твердими у принципах, що стоять на кону», - підкреслив глава адміністрації США.

Як повідомляв ForUm, раніше Обама заявляв про те, що дії Росії щодо України виявилися несподіваними для НАТО і стали серйозним викликом для безпеки всіх країн-учасниць Альянсу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

34