Керівництво країни усуває неугодних керівників під виглядом боротьби з корупцією. Таку думку висловив ForUm'у директор Інституту стратегічної політики Юрій Кочевенко, коментуючи проведення перевірки фінансово-господарської діяльності «Укрзалізниці», розпочатої за дорученням прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, і відсторонення від посади гендиректора компанії Бориса Остапюка.

«Якщо керівник не є людиною відданою чи вірною керівництву країни, то чому б заодно і з корупцією не поборотися? Цілком ймовірно. Тому ризикну припустити, що тут спроба одним пострілом убити двох зайців - прибрати нелояльного керівника і продемонструвати суспільству боротьбу з корупцією», - зазначив Кочевенко.

«У нас давно вже така традиція, за багатьох президентів: "друзям все, а ворогам - закон"», - нагадав експерт відомий афоризм.

Як повідомляв ForUm, за дорученням прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка розпочата перевірка фінансово-господарської діяльності Державної адміністрації залізничного транспорту України («Укрзалізниці»).

 

Яніна Ткачук, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

40