У київському Національному музеї ім. Тараса Шевченка презентували комп'ютерний шрифт Kobzar KS, який повністю відтворює почерк відомого українського письменника, поета і живописця, повідомили в прес-службі Мінкультури.

Основою для нього стала рукописна збірка творів Кобзаря - «Три літа». Проект реалізовувався за підтримки Міністерства культури України.

До створення шрифту залучили групу графічних дизайнерів - Дмитра Растворцева, Лук'яна Турецького і Геннадія Заречнюка. Шрифт адаптований як до кириличних, так і латинських літер. Зараз Kobzar KS підтримує близько 100 мов, має власні цифри, пунктуаційні та математичні знаки, дроби, також у нього інтегровані лігатури та орнаменти.

Скачати шрифт з почерком Шевченка вільно можна з офіційного сайту проекту - kobzar.kyivstar.ua. Файл сумісний з програмами Microsoft. Також, використовуючи «конструктор» на сайті, можна прямо на його базі створювати свої картинки з підписами, писати з допомогою онлайнової форми листи, а також - робити макети принтів на футболки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1646