Служба безпеки України затримала в Херсонській області двох правоохоронців, які діяли в інтересах так званої Донецької Народної Республіки. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Зазначається, що у затриманих правоохоронці вилучили зброю і посвідчення, що підтверджують їх належність до ДНР.

«Жителі Миколаївської та Донецької областей прямували на позашляховику до м. Миколаєва. На одному з постів ДАІ на вимогу правоохоронців автотранспорт був зупинений для проведення перевірки. Відразу було встановлено, що автомобіль був у розшуку», - йдеться в повідомленні.

Співробітники СБУ спільно з працівниками Державтоінспекції виявили й вилучили два автомати АКМ, 15 магазинів, велику кількість набоїв, штик-ніж, дві військові форми без розпізнавальних знаків, військові фляги, дві маски-«балаклави», бінокль, знеболювальні медикаменти. Також виявлено мапи території Росії та Східної України з позначками біля м. Новоазовська Донецької області.

У ході подальших оперативно-слідчих дій СБУ встановила, що затримані громадяни з позивними Лисий і Маклан у складі незаконного збройного формування тривалий час базувалися у захопленій будівлі міськради в Слов'янську.

Слідчі СБУ повідомили двом затриманим про підозру за ст.258-3 Кримінального кодексу України (Створення терористичної групи чи терористичної організації), їм обрано запобіжний захід - арешт.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом