Так звані Донецька і Луганська народні республіки на переговорах у Мінську вимагають від української влади погодитися на особливий режим охорони порядку і призначення прокурорів і суддів владою цих республік.

«Президент, уряд і Верховна Рада України мають прийняти у відповідності з духом і літерою женевських домовленостей законодавчі акти, що гарантують:... можливість встановлення особливого режиму охорони громадського порядку на зазначених територіях, у тому числі, силами спеціальних формувань озброєних громадян, а також призначення прокурорів і суддів», - йдеться у документі, повідомляє РІА «Новости».

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко 30 серпня заявив, що зустріч пройде за участю посла Росії в Україні Михайла Зурабова, колишнього президента України Леоніда Кучми та офіційного представника чинного голови ОБСЄ з питань врегулювання ситуації в Україні Хайді Тальявіні. Віце-прем'єр ДНР Андрій Пургін заявив, що ДНР на переговорах представлятиме він.

Як раніше повідомили ForUm'у в прес-службі Глави держави, Президент України Петро Порошенко вважає, що відновлення роботи групи сприятиме ефективній імплементації мирного плану для регіону і врегулюванню ситуації шляхом переговорів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом