Слідчо-розшукові заходи оперативників міліції Житомирщини у рамках розслідування кримінального провадження за фактом шахрайських махінацій дозволили встановити і затримати хакера, який викрав 40 тисяч гривень з рахунку на лікування пораненого в антитерористичній операції на сході України бійця.

Про це повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Житомирській області.

«У ході досудового розслідування було встановлено, що грошові кошти були переведені з благодійного банківського рахунку на інший невідомим, який мав для цього всі технічні можливості. Однак, 19 тисяч гривень були зняті з нового рахунку частинами, а залишок був розкиданий на різні номери мобільних телефонів», - цитує відділ зв'язків з громадськістю в.о. начальника УМВС Житомирщини Юрія Крошка.

Крім цього правоохоронцям вдалося оперативно встановити особу персони, яка зняла 19 тисяч гривень таємно переведених благодійних коштів з банківської карти.

Нею виявилася 42-річна мешканка Дніпропетровщини. Гроші жінкою були зняті в тому ж населеному пункті, де вона проживає. У розмові з правоохоронцями вона зізналася, що одного разу вночі на її банківський рахунок надійшли кошти, частина яких вона невідкладно, близько четвертої ранку, зняла з допомогою банкомату, іншу - трохи пізніше. Жінка офіційно не працює, отже, такі доходи відразу отримати їй було нізвідки», - йдеться в повідомленні.

Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання цієї підприємливої особи правоохоронці виявили та вилучили банківські картки, з допомогою яких здійснювалися шахрайські махінації.

Саму господиню затримали, на даний момент судом Житомира їй обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Зараз тривають заходи, спрямовані на встановлення інших осіб, причетних до шахрайських дій з благодійним рахунком. Крім того, затримана перевіряється на причетність до скоєння інших аналогічних протиправних дій.

Як повідомив заступник начальника слідчого управління УМВС Житомирщини Олександр Арапов, кримінальне провадження було перекваліфіковано на ч.3 ст.190 КК України (Шахрайство, вчинене у великих розмірах або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки). За чинним законодавством, подібні дії караються однозначним позбавленням волі терміном від трьох до восьми років.

Як повідомляв ForUm, раніше правоохоронними органами Житомирської області розпочато розслідування зникнення з банківського рахунку майже 40 тисяч гривень коштів на лікування бійця, який був важко поранений в ході антитерористичної операції на сході України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом