У Львівській області шахраї, представляючись співробітниками поліції Російської Федерації, вимагали викуп у жителів нібито за звільнення синів, які перебувають у Росії, і скоїли злочин.

За інформацією сектору зв'язків з громадськістю облуправління МВС, в Бузький райвідділ 27 листопада звернулася 65-річна жителька району та повідомила, що їй зателефонував невідомий, який представився співробітником поліції РФ. Він сказав, що її син, який зараз перебуває на території сусідньої держави, скоїв злочин і для «закриття цього питання» потрібні гроші.

Пенсіонерка перерахувала на банківський рахунок невідомого 10 500 гривень.

Через деякий час жінці вдалося додзвонитися до свого сина. З'ясувалося, що з ним все в порядку, жодних злочинів він не вчиняв і співробітники поліції РФ його не затримували.

За цим фактом порушено кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 КК України (Шахрайство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом