Наступного тижня Президент України Петро Порошенко підпише указ про розпуск Верховної Ради і проведення дострокових виборів українського парламенту. Про це в ефірі Радіо «Свобода» повідомив радник Глави Української держави Олег Медведєв.

За його словами, днями спливає 30-денний термін для формування нової коаліції, і у Президента України є законна підстава розпустити парламент.

Радник Порошенка також повідомив, що у вересні буде оприлюднено пакет серйозних політичних, економічних і соціальних реформ. Крім того, буде ратифікована Угода про асоціацію України з ЄС, підписана в червні цього року.

Нагадаємо, 24 липня голова парламенту Олександр Турчинов офіційно оголосив про розпуск коаліції після виходу з неї 90 народних депутатів. Якщо протягом місяця після цього нова коаліція у ВР не буде створена, Президент має право розпустити парламент.

Заступник голови ЦВК Андрій Магера заявив, що, згідно з чинним законодавством, Президент України зможе ухвалити рішення про проведення дострокових виборів у Верховну Раду не раніше 27 серпня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом