Президент України Петро Порошенко наголосив на важливості міжнародної солідарності для вирішення складних питань, перед якими стоїть Україна і Європа.

Як повідомили Forum'у в прес-службі Глави держави, про це він сказав на зустрічі з депутатами Європейського парламенту від Європейської Народної партії.

Порошенко подякував за «сильну резолюцію», яку ухвалив Європарламент на підтримку України. «Друзі пізнаються в біді, - сказав він. - Європарламент продемонстрував підтримку України в її боротьбі проти тероризму».

Президент ще раз наголосив, що події на сході України - «не локальна проблема». «Терористична атака на малайзійський літак тільки підтвердила те, що це - питання глобальної безпеки», - сказав Порошенко.

«Щодня ми фіксуємо артилерійські атаки з російської території. Ми не відповідаємо вогнем у бік російської території. Ми не хочемо дати шанс, щоб через провокацію в Росії з'явилися підстави розпочати вторгнення. Це відповідальна позиція наших військ, за яку ми платимо велику ціну. Тільки вчора українські війська втратили 2 літаки. На жаль, навіть після рішення Європейської Ради, після рішення Європейського парламенту Росія не змінила свого підходу, і ми не маємо прогресу в цій ситуації», - заявив Президент.


Також Глава держави відзначив важливість того, що сьогодні Рада ЄС на рівні послів розглядає питання про конкретні санкції щодо Росії. «Ми сподіваємося на те, що лідери європейських держав почують голос Європейського парламенту про третій етап санкцій», - заявив Президент.

Президент групи Європейської Народної партії в Європарламенті Манфред Вебер зазначив, що обрання Порошенка дало «чіткий євроінтеграційний сигнал» українському народу. «Наш перший візит після виборів до Європарламенту ми здійснюємо саме в Київ, щоб заявити про нашу солідарність та співпрацю з Вами і народом України», - сказав він.


Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко заявив, що проблема на сході України має бути вирішена, оскільки вона несе загрозу безпеці всього світу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом