Народний депутат від ВО «Свобода» Ігор Мірошниченко впевнений, що він не буде позбавлений депутатського мандата у зв'язку з розслідуванням інциденту в НТКУ у березні цього року. Про це депутат заявив у коментарі кореспондентові Forum'у.

«Я ходив у прокуратуру, дав усі свідчення, і якщо прокуратура викликатиме - немає ніяких проблем, я знову прийду. Мені також відомо, що пан Пантелеймонов дуже хоче мирову угоду, але я категорично проти нього, оскільки не порушував закон і той, хто сидів у НТКУ, був викинутий звідти цілком справедливо», - заявив він.

Свободівець стверджує, що його дії стосовно Пантелеймонова підтримуються в суспільстві. «Кажуть, мало дав, і хочуть сьогодні викидати нових чиновників з кабінетів», - додав він.

«Прокуратура, якщо вважає за потрібне, повинна займатися цими справами, але краще б вона займалася сепаратистами, терористами, зрадниками, які, в тому числі, є і у Верховній Раді», - вважає Мірошниченко.

Мірошниченко стверджує, що в його діях 18 березня у НТКУ немає складу злочину. Тому рішення про позбавлення його депутатської недоторканності і мандата не буде. «Я не злочинець, я українець і патріот і робитиму все, щоб зрадники і злочинці на державних посадах не залишалися», - підсумував він.

Як раніше повідомляв ForUm, Генеральна прокуратура України продовжує досудове розслідування інциденту між народними депутатами від ВО «Свобода» та виконуввачем на той момент обов'язків голови НТКУ Олександром Пантелеймоновим.

Нагадаємо, 18 березня група народних депутатів від фракції «Свобода» Ігор Мірошниченко, Богдан Бенюк, Андрій Іллєнко - скоїла напад на в.о. голови НТКУ Олександра Пантелеймонова.

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження за цим фактом. Тодішній в.о. генпрокурора Олег Махніцький, який сам є членом «Свободи», обіцяв, що ГПУ проведе об'єктивне розслідування, уникнувши «політичного підтексту», однак до свого звільнення справу до кінця не довів.

 

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

197