За результатами внутрішніх перевірок щодо співробітників Міністерства доходів і зборів розпочато 177 кримінальних проваджень, повідомляє прес-служба відомства.

«З початку року здійснено 1,7 тис. службових перевірок та розслідувань з метою виявлення передумов та обставин можливих протиправних дій з боку співробітників Міндоходів. За їхніми результатами винесено 400 офіційних застережень, до дисциплінарної відповідальності притягнуто 429 і звільнено 33 співробітників», - сказав заступник міністра Михайло Ноняк у ході відкритого обговорення перших результатів роботи антикорупційної комісії при Міндоходів.

«Для подолання корупції у відомстві нам потрібно виключити людський чинник, привести нових людей до служби, ефективно співпрацювати з громадськістю та бізнесом», - зазначив він.

За словами чиновника, з початку року перевірено 688 звернень від фізичних та юридичних осіб щодо можливих неправомірних дій з боку працівників органів Міндоходів, з яких 187 повністю або частково підтвердилися.

За матеріалами підрозділів внутрішньої безпеки Міндоходів за порушення вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» складено й передано до суду 31 адміністративний протокол. «Судами ухвалено 10 рішень про притягнення осіб до адміністративної відповідальності», - повідомив заступник міністра.

Стосовно співробітників органів Міндоходів у січні-травні розпочато 215 кримінальних проваджень за скоєння злочинів у сфері службової діяльності.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом