З 24 лютого поточного року з органів Служби безпеки України звільнено понад 2,5 тисячі співробітників.

Як повідомляє прес-служба СБУ з посиланням на прес-секретаря Олену Гітлянську, особовий склад скорочено на 24%.

«Серед звільнених - 108 керівників підрозділів Центрального управління і регіональних органів СБУ та їхніх заступників», - уточнила вона.

Слідчі СБУ і Генпрокуратури здійснюють досудове розслідування за 24 кримінальними провадженнями щодо працівників Служби.

«У тому числі дві справи за ознаками вчинення державної зради, три - за підозрою в причетності до терористичної діяльності. 4 офіцерів арештовано, 5 перебувають у розшуку», - сказала Гітлянська.

Головне слідче управління СБУ здійснює, зокрема, досудове розслідування у кримінальному провадженні про вчинення колишніми керівниками Служби та її окремих підрозділів у період із грудня 2013 року по лютий 2014 року державної зради у формі надання представникам іноземної організації допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.

За матеріалами СБУ прокуратурою з нагляду за додержанням законів у військовій сфері відкрито 10 кримінальних проваджень за ознаками складу злочину, передбаченого ч 1. ст. 408 (дезертирство) Кримінального кодексу України стосовно працівників управління СБУ в Донецькій області, які самовільно без дозволу керівництва залишили місце служби.

За зраду Військової присяги звільнено за службовою невідповідністю зі зняттям з військового обліку 1371 співробітника Головного управління СБУ в Автономній Республіці Крим та управління СБУ в місті Севастополі.

Прес-секретар додала, що після перемоги революції Гідності керівництво СБУ було змінене на 90%.

Нагадаємо, 24 лютого Верховна Рада задовольнила заяву Олександра Якименка про звільнення з посади глави СБУ і призначила на цю посаду Валентина Наливайченка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом