Український уряд не виправдав великих очікувань українців за підсумками 100 днів своєї роботи. Таку думку в коментарі кореспондентові Forum'у висловив директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик.

«Були завищені очікування щодо призначених чиновників. Українці хотіли, щоб вони зробили практично неможливе у стислі терміни з мінімальними ресурсами в умовах громадянського конфлікту. Очікували стабілізації ситуації, а також, що вдасться втримати дефолт, не допустити мультиінфляції та обвалу цін», - сказав Кулик.

Але, за словами експерта, уряду не вдалося виправдати ці очікування.

«В антикризовій програмі була низка реформаторських пропозицій, які могли б справити позитивний ефект. Але викликає низку запитань силовий блок, особливо призначення керівних посад в областях та неефективність кадрів у прокуратурі, МВС, неефективна судова система та держуправління, призначення в адміністрації. Все це знижує той ефект, який мав бути в уряду під час виконання своїх завдань. Я б оцінив ці 100 днів роботи на 4 з мінусом», - оцінив експерт.

При цьому він зазначив, що основний негатив роботи уряду пов'язаний з популізмом і відсутністю прозорих схем управління фінансами. «Хоча ухвалено закони про більш відкриту процедуру держзакупівель і тендери, але вони не забезпечують повноту контролю громадськості за процесами, в яких витрачаються бюджетні гроші», - додав Кулик.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

152