Прикордонники відділу «Мілове» Луганської області затримали російського неонациста, який мав при собі антиукраїнські агітаційні листівки.

Як повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України, 22-річний росіянин, який прямував на маршрутному таксі в Мілового з Луганська, був затриманий під час перевірки документів.

«Під час перевірки законності перебування цього громадянина на території України було встановлено, що затриманий перевищив термін перебування у країні і перебуває в розшуку за ст. 307 КК (Незаконне виробництво, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів)», - йдеться в повідомленні.

Також було встановлено, що затриманий є членом угруповання неонацистів-скінхедів «Слов'яни». При ньому був виявлений ніж зі свастикою «SS», металевий ланцюг та агітаційні листівки « Донбас вставай».

«Він розповів, що мав намір провести вербування нових членів з наступним використанням їх у заходах, спрямованих на дестабілізацію ситуації в Луганській області», - зазначили в Держприкордонслужбі.

Про цей факт проінформовано співробітників СБУ та МВС, а також проставлено заборону в'їзду цьому громадянинові на територію України терміном
на 3 роки.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

863