Для перемоги в східних областях України Петрові Порошенку доведеться спиратися на сильних регіональних лідерів. Перша точка опори знайдена в Луганську - де виборчий штаб Порошенка, найімовірніше, очолить стаханівський підприємець і політик Сергій Шахов. Про це пише агентство «РБК-Україна».

«За вражаючих соціологічних результатів, перед Порошенком стоїть ряд тактичних завдань, від вирішення яких багато в чому залежатиме не тільки перемога на виборах, але і результати його діяльності на президентському посту. Мова йде, в першу чергу, про нерівномірну електоральну підтримку - якщо для західних і центральних регіонів фігура Порошенка є абсолютно прийнятною, то для сходу України він досі пов'язаний з «помаранчевим» спадком. До нього там ставляться з підозрою, тим більше, зараз. Це означає, що власнику «Рошен» потрібно вибудувати сильні команди в регіонах - і процес уже почався з налаштування виборчих штабів», - пише «РБК».

За повідомленням агентства, Шахов, який може очолити штаб Порошенка, став широко відомий у 2012 році, коли фактично кинув виклик могутності Партії регіонів й особисто Олександру Єфремову. В ході протистояння на парламентських виборах проти Шахова було порушено низку кримінальних справ. А на його виборчому окрузі в підсумку переміг лисичанський мер-регіонал Сергій Дунаєв, хоча екзит-поли показували перемогу Шахова.

Серед місцевого населення Шахов здобув популярність завдяки роботі над розвитком транспорту і ЖКГ. Зокрема, він був причетний до створення транспортних підприємств, які безкоштовно перевозили 24 категорії пільговиків, а також до ліквідації понад 1 тис. стихійних звалищ сміття.

«Революційні події фактично відкрили дорогу Шахову в колишній вотчині ПР. Як розповів журналістам командир луганського «Беркута», полковник міліції Валерій Костенко, стаханівський бізнесмен забезпечив повернення міліціонерів додому без втрат. Шахов не тільки оплатив два літаки зі столичних «Жулян», але й переконав самооборону Майдану розблокувати злітну смугу. Додому він повернувся з «беркутами» одним бортом. При цьому Шахов також вивіз зі столиці поранених активістів від «УДАРу», що, можливо, стало предметом початку політичного торгу з Порошенком», - зазначає агентство.

Як повідомляє «РБК», з допомогою Шахова будь-який кандидат у президенти цілком може розраховувати на пристойний результат у Луганському регіоні. Тим більше що на поточний момент керівники штабів основних кандидатів (зокрема, Юлії Тимошенко) в Луганській області ще не призначені.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

598