Учора в київському парку імені Пушкіна на проспекті Перемоги з'явилася нова паркова скульптура - голова богатиря за мотивами казкової поеми Олександра Пушкіна «Руслан і Людмила». Автор скульптури - відомий київський художник Костянтин Скритуцький.

Встановлення скульптури та дитячого майданчика є частиною проекту «Парк казок», який реалізує кандидат у депутати Київради Андрій Вавриш у співпраці з громадськими організаціями.

 
 
Скульптуру презентували киянам у рамках сімейного свята, ключовою подією якого стало художнє оформлення скульптури - відвідувачі парку самі прикрашали її мозаїкою.
«Концепція реконструкції парку була розроблена ще влітку 2013 року. Саме тоді разом із громадським активом почали займатися долею парку, оскільки він був у занедбаному стані. Ми вирішили його оживити і наповнити інтерактивними скульптурами за мотивами казок Пушкіна, щоб батьки з дітьми могли тут відпочивати безпечно і комфортно», - каже Вавриш.

В рамках заходу відбулося громадське обговорення концепції та подальшої долі парку.

Автор казкової скульптури стверджує, що вона унікальна для Києва. «Вперше ми створили скульптуру без її художнього оформлення - його зроблять люди самостійно. Прикрашати скульптуру мозаїкою особливо цікаво дітям. Для них це ціла гра. Процес дуже динамічний, тому повністю готову скульптуру можна побачити вже найближчими днями», - зазначив Скритуцький.

 
 
Нагадаємо, кілька днів тому в парку сталася бійка між робітниками, які облаштовували дитячий майданчик, і групою людей, що представилися громадськими активістами і намагалися знищити скульптуру. Коли протистояння ледь не перейшло в бійку, втрутилася міліція, вандалів і провокаторів затримали. Є думка, що провокатори були найняті противниками кандидата в депутати Київради Андрія Вавриша.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

67