В Україні до кінця 2012 року видадуть щоденники письменника і кінорежисера Олександра Довженка. Видавці впевнені, що книга стане бестселером в Україні та Росії.

У результаті співпраці українських і російських архівістів підготовлений до друку збірник «Щоденники Олександра Довженка,» які художник писав протягом усього життя, передає «УНІАН».

Після смерті Довженка його вдова Юлія Солнцева безоплатно передала щоденники в Російський державний архів літератури і мистецтва. Єдиною її умовою було те, що ці рукописи перебуватимуть на закритому зберіганні у фондах російських архівів протягом 50 років. Цей термін закінчився у квітні 2010 року, і відразу після цього почалася робота з підготовки щоденників до публікації.

Як повідомила на прес-конференції у Києві директор Російського державного архіву літератури і мистецтва Тетяна Горяєва, в цілому це 74 зошити щоденників.
Генеральний директор видавництва «Фоліо», яке і публікуватиме щоденники, Олександр Красовицький повідомив, що видання з'явиться до кінця поточного року. Він висловив переконання, що ця книга стане бестселером в Україні та Росії. Щоденники будуть публікуватися українською і російською мовами.

Красовицький не виключив, що у майбутньому щоденники будуть перекладені і видані іншими мовами.

Нагадаємо, вчора повідомлялося про те, що Росія передала Україні копії унікальних, раніше невідомих документів, пов'язаних з життям і творчістю Тараса Шевченка.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

345