В одній зі шкіл Жовтневого району хлопчики побили свою однокласницю, повідомляє відділ зв'язків з громадськістю Управління МВС України в Харківській області.

До оперативників сектору кримінальної міліції у справах дітей райвідділу надійшла заява від батьків 11-річної постраждалої.

«Встановлено, що конфлікт стався між учнями 6 класу місцевої школи. Того дня під час великої перерви діти перебували в коридорі. Дівчинка проходила повз свого однокласника, і раптом він підставив їй підніжку, і вона впала на підлогу. Кривдник почав її бити ногами, йому на допомогу поспішив ще один хлопець. Дівчинка отримала легкі тілесні ушкодження», - повідомили в міліції.

Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Оскільки кривдники ще не досягли віку, з якого настає кримінальна відповідальність, стосовно них будуть застосовані примусові заходи виховного характеру. Батьки хлопців будуть притягнуті до адміністративної відповідальності за ч.4 ст.184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає штраф у розмірі від 10 до 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

328