У Чернігові співробітники міліції викрили місцевого жителя, який намагався збути 39 авіаційних бомб часів Другої світової війни. Про це повідомляє сектор по зв'язках із ЗМІ УМВС у Чернігівській області.

Згідно з повідомленням, працівникам карного розшуку Чернігівського міського відділу внутрішніх справ надійшла оперативна інформація про те, що непрацюючий 24-річний житель Чернігова, який раніше не мав проблем із законом, розшукує покупця на авіаційні бомби вагою 2,7 кг 1940 випуску. При подальшому зборі відомостей про продавця правоохоронці з'ясували, що цей молодий чоловік активно цікавиться артефактами воєнних часів, займався пошуковою роботою в місцях, де йшли запеклі бої. Небезпечні знахідки потрапили в його руки в місці колишнього розташування складів авіаційної частини. 39 знайдених авіабомб хлопець переніс в інше місце, підготовлене ним у лісовому масиві за Черніговом, закопав і надійно замаскував.

У результаті оперативно-розшукових заходів правоохоронці затримали продавця в момент завершення угоди з продажу небезпечних знахідок. Всю партію він оцінив у 4000 гривень, гроші в нього вилучено.

Вилучення «товару» відбувалося безпосередньо з лісової схованки. Фахівці вибухотехнічної служби Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Чернігівській області з дотриманням усіх належних заходів безпеки витягли авіаційні бомби із землі. Було прийнято рішення про необхідність знешкодження боєприпасів на місці їх виявлення, оскільки транспортування авіабомб на спеціальний полігон становило небезпеку.

Розділивши весь масив віддалених авіабомб на дві партії, фахівці провели їх знешкодження у заздалегідь підготовленій ямі. Місце знищення бомб було оточене працівниками міліції, щоб убезпечити випадкових грибників, які могли бути в лісі.

Проти громадянина, який намагався здійснити незаконну оборудку з вибухонебезпечними предметами, відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), яка передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років. Розслідування триває.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

208