Учора, 17 липня, приблизно о 18:00 в Азовському морі в районі російського селища Воронцовка сталося зіткнення українського баркаса і катера Берегової охорони прикордонної служби Росії, повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

За інформацією, що надійшла від чергового центру моніторингу рибопромислових суден, у районі коси Должанська під час переслідування та маневрування сталося зіткнення прикордонного катера Російської Федерації з українським маломірним судном.

У результаті інциденту риболовецьке судно перекинулося. За попередньою інформацією, одного із членів екіпажу врятували.

«Сьогодні приблизно о 05:30 у ході пошуково-рятувальних заходів були знайдені тіла 2 рибалок, які втопилися, пошук ще 2 людей, які перебували на баркасі, триває», - йдеться в повідомленні.

Врятований чоловік є громадянином України 1964 р., який проживає у селі Безіменне Новоазовського району Донецької області. Російські прикордонники даний факт підтвердили. До пошуку рибалок, окрім прикордонного катера, додатково були задіяні 2 катери МНС Росії.

«Російській стороні запропоновано провести спеціальну зустріч у районі події для з'ясування всіх обставин інциденту і надалі провести спільне розслідування ситуації, при якій затонув український баркас з рибалками», - зазначили у Держприкордонслужбі України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

279