За вказівкою прокуратури Полтавської області слідчим відділом Семенівського райвідділу УМВС України в області розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 271 (порушення вимог законодавства про охорону праці) КК України за фактом отруєння восьми людей у Семенівському районі. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Хід розслідування взято під контроль керівництвом прокуратури області.

Зараз з'ясовується, чим насправді отруїлися працівники, оскільки привізну воду з пластикових бідонів вживали й інші люди, які працювали на полі. Прокуратура з'ясувала, що люди, які отруїлися в Семенівському районі, працювали на сільгоспроботах за умовами усного трудового договору. Всі вони приїхали на Полтавщину на заробітки з Івано-Франківської області.

Прокуратура зобов'язала органи контролю перевірити сільгосппідприємство, де отруїлися люди. Зокрема, прокуратура зобов'язала органи контролю (Інспекцію з праці, територіальне управління Держгірпромнагляду) здійснити на сільськогосподарському підприємстві термінові перевірки умов праці та оформлення трудових відносин.

Згідно з повідомленням, наразі стан здоров'я громадян задовільний. За висновком лікарів, загрози їхньому здоров'ю немає.

Нагадаємо, вчора до інфекційного відділення Семенівської центральної районної лікарні було госпіталізовано 8 осіб із симптомами розладу шлунково-кишкового тракту, всі постраждалі госпіталізовані з орієнтовним діагнозом - харчове отруєння в результаті споживання неякісної води.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

221