У машинному відділенні дизель-поїзда «Д1» під Івано-Франківськом сталася пожежа, внаслідок якої отримав травми помічник машиніста і постраждав ще один чоловік.

Як повідомляє в п'ятницю управління ДСНС в Івано-Франківській області, пожежа сталася у четвер о 21.57 в поїзді №6410/6409 сполученням «Івано-Франківськ - Делятин», коли той проходив через село Хриплин, адміністративно підпорядковане Івано-Франківській міськраді.
Унаслідок пожежі пошкоджено електричну проводку поїзда. За даними рятувальників, попередня причина загоряння - коротке замикання електропроводки.

Під час гасіння пожежі отримали травми 34-річний помічник машиніста і 30-річний громадянин, який допомагав гасити вогонь. Помічник машиніста отримав різану рану другого пальця правої кисті, а чоловік, який допомагав йому, був доставлений каретою швидкої допомоги в Івано-Франківську обласну клінічну лікарню з підозрою на отруєння продуктами горіння, однак діагноз не підтвердився, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Розмір завданих пожежею збитків наразі встановлюється, додали в облуправлінні відомства.
Дизель-поїзди серії Д1 будувалися у 1964-1988рр. угорським заводом Ganz-MÁVAG (Угорщина), на замовлення Міністерства шляхів сполучення СРСР. Всього було побудовано 605 складів, на кінець 1991 року їх залишалося 472, на кінець 2011 - 88 (у регулярному пасажирському сполученні), з них 64 в Україні, в тому числі 32 - на Львівській залізниці.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

905