Працівники польської прикордонної служби затримали 24-річного громадянина України, який намагався контрабандою ввезти в Польщу 17 кілограм бурштину вартістю понад 5 тисяч доларів, повідомила прес-служба SG 28 листопада.

Українця затримали в пункті пропуску «Медика-Шегині» (Львівська область), через який він намагався перетнути польсько-український кордон через «зелену смугу», створену для тих, хто не везе з собою товарів, які необхідно декларувати.
Українець подорожував приватним автомобілем з польськими номерними знаками.

«Під час контролю автомобіля прикордонник знайшов у багажнику три пакети з бурштином. Водій сказав, що перевозив камені для акваріума», - повідомляє прес-служба.

Польські прикордонники конфіскували бурштин і порушили відносно українця справу за контрабанду, яку розгляне суд у Перемишлі, передає «УНІАН».

Прес-секретар Бещадського відділу прикордонної служби, працівники якого затримали українця, Ельжбета Пікор повідомила, що польське законодавство не забороняє ввозити в Польщу бурштин.

Однак для легального ввезення необхідно було сплатити 23% ПДВ від вартості товару, чого не зробив українець. Крім конфіскації бурштину, йому доведеться заплатити штраф. Вона додала, що прикордонники відпустили українця відразу після того, як він склав всі пояснення та оформлення всіх документів цієї справи.

Співрозмовник агентства зауважила, що українець сказав прикордонникам, що не знав про те, що за бурштин потрібно платити податок.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

543