Влада польської столиці Варшави очікує приїзду під час проведення чемпіонату Європи з футболу близько 400 тисяч уболівальників, у тому числі 200 тисяч іноземних гостей.

Про це повідомила представник прес-служби міста Агнешка Кломб, зазначивши, що, за оцінками влади, найбільше іноземних туристів приїдуть до Варшави із Росії та Греції.

Співрозмовник агентства зазначила, що у польській столиці під час Євро-2012 діятиме найбільша фан-зона серед восьми міст-організаторів турніру у Польщі та Україні, здатна вмістити 100 тис. людей, передає «УНІАН».

Створення цієї фан-зони обійшлося місту у майже 6,4 млн євро, 1 млн із яких дала UEFA, яка також надала необхідне обладнання, зауважила Кломб.

Представник варшавської мерії повідомила, що вартість усіх інвестицій, реалізованих у рамках підготовки до чемпіонату у місті та столичній Мазовецькій області, склала близько 6,4 млрд євро. Кломб підкреслила, що ці кошти головним чином були спрямовані на поліпшення інфраструктури.

«Ці інвестиції не пов'язані безпосередньо з Євро-2012, але їх реалізація, завдяки чемпіонату, була прискорена», - сказала вона, зауваживши, що влада Варшави профінансувала майже 40 проектів вартістю 1,4 млрд євро.

Кломб не змогла уточнити, скільки вболівальники, які приїхали до столиці, можуть витратити під час перебування у місті, зазначивши, що столична влада розраховує «у першу чергу» на зростання прибутків міста у майбутньому за рахунок більшого туристичного потоку.

За її словами, досвід попередніх організаторів чемпіонату Європи з футболу підтверджує, що вболівальники повертаються в країну, яка приймала турнір.

Нагадаємо, у польській столиці пройдуть 5 із 15 матчів, які відбудуться у чотирьох польських містах, що приймають Євро-2012, перший із яких – між збірними Польщі та Греції – запланований на 8 червня у Варшаві.

Польські організатори турніру очікують приїзду в країну на матчі чемпіонату від 0,7 до 1 млн вболівальників, які, за різними оцінками, можуть залишити в країні від 200 до понад 600 млн євро.

Польща витратила на підготовку до чемпіонату більше 20 млрд євро, 75% яких вкладено у розвиток інфраструктури, безпосередньо не пов'язаної з проведенням футбольних матчів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203