Британська телекомпанія BBC повинна вибачитися перед Україною за фільм «Стадіони ненависті». Про це в ефірі «5 каналу» заявив директор Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України Олег Волошин.

«Я вважаю, що ВВС повинна вибачитися за цей фільм. Тому що це такий монтаж, який я раніше, з тих каналів, які я дивлюся, бачив тільки на окремих російських каналах. Ось так зображували раніше у Росії УНА-УНСО, тобто вихоплювали окремі кадри і показували - це країна фашизму, це країна, де досі шанують нацистів. Коли ми були з міністром у Нижньому Новгороді, студентка у нас запитала в університеті: правда, що у вас у росіян на Галичині стріляють. Такі ж настрої провокують у Британії», - заявив Волошин.

«Я вважаю, що це питання саме до ВВС: як можна змонтувати такий фільм із якихось окремих кадрів і зробити висновок на всю країну», - додав він.

Волошин зазначив, що на офіційному рівні питання расизму серед українських вболівальників не порушувалося, а навпаки, порушувалося питання, як убезпечити українців від британських фанів, які є найбільш агресивними і найбільш по-расистському налаштованими серед усіх фанів у Європі.

Також Волошин зазначив, що це цілеспрямована інформаційна атака проти України, ініціаторами якої могли бути представники найбагатших футбольних клубів, зокрема, британських, які зацікавлені у тому, щоб великий футбол не виходив за межі Західної Європи.

Нагадаємо, журналіст BBC у спеціально підготовленому майже півгодинному репортажі, присвяченому Євро-2012, названому «Стадіони ненависті», показав співорганізаторів нинішнього турніру – поляків з українцями – антисемітами і расистами.

Колишній футболіст збірної Англії Сол Кемпбелл, який виступив у сюжеті, закликає англійців не їхати на Євро 2012, тому що «можна повернутися у труні».

МЗС України назвав безпідставним формулювання подібних тверджень і заявив про дискредитацію українців напередодні турніру.

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск переконаний у безпечному проведенні фіналу чемпіонату Європи з футболу у польських містах-організаторах турніру, який на початку літа поляки будуть приймати спільно з українцями.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

348