Як і попереджали синоптики, через різке потепління після снігопадів почало затоплювати Західну Україну. Рівень води в деяких річках Закарпаття різко піднявся. За станом на неділю особливо складна ситуація була в Іршавському, Виноградівському, Ужгородському й Мукачівському районах.

Як повідомили в прес-службі Закарпатської обладміністрації, в п'ятницю і суботу в області пройшли дуже сильні дощі з грозами. У басейнах річок Тиса, Теребля і Тересва випало до 82 мм опадів - це більше місячної норми.

Велика вода залила ділянки деяких автодоріг області. А в селі Вільхівка Іршавського району довелося відселити сім'ї з 10 підтоплених будинків. Хоча залило водою в цьому районі близько 30 приватних дворів.

Поки область заливало водою, закарпатські МНСники шукали гроші на паливо для своєї спецтехніки. Річ у тому, що з 4 грудня органи Держказначейства не перераховували їм кошти на покупку палива.

Щоб хоч якось протистояти повені, місцеві жителі самі споруджували греблі з мішків з піском. Хоча не скрізь це допомагало - в селі Боржавському Іршавського району вода в річці піднялася на 3,5 метра, - пише «Комсомольська правда в Україна».

Проте вже вчора вранці рівень води почав знижуватися. Рух автотранспорту відновили. Жертв серед населення немає.

За прогнозами метеорологів, на Закарпатті в найближчі три дні йтиме мокрий сніг, чергуючись з дощами. Отже розслаблятися рано.

До речі, повені для Закарпаття - не рідкість. Тільки за останнє десятиліття тут трапилися три страшні повені - у 1998-му, 2001-му і 2008 роках.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

566