Політична криза в Україні, швидше за все, співвідношення сил серед трьох претендентів на Євро-2012 (заявки, як відомо, подали також Хорватія з Угорщиною та Італія) не змінить. В усякому разі, так вважає президент ФФУ і член виконкому УЄФА Григорій Суркіс.

- До призначеної на 17 квітня остаточної презентації трьох заявок достатньо часу для того, щоб три гілки української влади порозумілися. Але, навіть, якщо цього не відбудеться, слід пам'ятати: влада приходить і йде, а мета і завдання, поставлені нашим амбітним проектом, залишаються. Переконаний, що зваженість поглядів моїх колег по виконкому УЄФА, їх мудрість і досвід виявляться вранці 18 квітня вищими за сьогохвилинні політичні події.

- Чи є упевненість в тому, що парламент і уряд України й надалі підтримуватимуть ідею проведення Євро-2012?

- У заявці, яку ми передали в УЄФА, містяться не тільки державні і урядові гарантії підтримки, але і гарантії всіх провідних політичних сил країни. Не думаю також, що політична еліта зміниться у нас настільки істотно, щоб це відбилося на футболі - він в усі часи був для людей більше, ніж просто грою. Та і прийнятий Верховною Радою закон про чемпіонат Європи з футболу, який автоматично набуває чинності у разі нашої кардифської перемоги, свідчить про тверду підтримку проекту з боку тих, від кого залежить його втілення в життя.

- Ви вже обговорювали зміни в українській політичній ситуації з членами виконкому УЄФА, від думки яких залежить результат тендеру?

- Необхідності в подібних консультаціях не бачу. В Італії уряд якийсь час назад подавав у відставку, в Угорщині були серйозні хвилювання, які, на жаль, не обійшлися без жертв. На превеликий жаль, в кожній з країн, що претендують на Євро-2012, політичні еліти використовують для з'ясування відносин не найм'якші методи. Не залишається осторонь і народ, проте у нас він налаштований мирно - навіть з поправкою на вируючі в безпосередній близькості один від одного помаранчевий і біло-синій "майдани". Люди не виявляють і натяку на агресію, і немає ніяких підстав побоюватися повторення у нас угорського розвитку подій.

« Football.ua»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

523