Головний тренер футбольного клубу «Шахтар» Мірча Луческу заявляє, що не має жодних проблем з братами Суркісами.

«З Суркісами особисто в мене немає жодних проблем. Я їх поважаю за те, що вони багато чого роблять для «Динамо» (Київ), для українського футболу, і по-людськи можу сказати про них гарні слова. Після розпаду СРСР в республіках почали розігрувати внутрішні чемпіонати, встало питання про нові структури. Їх створення — складний процес, який повинен йти демократично.

Яким би Григорій Суркіс не був коректним і справедливим керівником, все одно «Динамо» (Київ) — це його дитина, яку він підняв, поставив на ноги. І звичайно ж, в душі він страждає, коли його улюблена команда не радує хорошими результатами, - заявив Луческу в інтерв'ю виданню «Бульвар».

«Футбольний світ живе за своїми законами, і вони повинні бути однакові для всіх. Ще раз підкреслю: особисто проти Суркісів я нічого не маю, але вважаю, що маю право виказувати власну думку. Я почав тренерську кар'єру, будучи ще гравцем, очолював національну збірну, яка обігравала чемпіона світу — збірну Італії. З тих пір мій рейтинг ніколи не падав. Я чотири рази приводив команди до чемпіонського — двічі в Туреччині, двічі в Україні. Висловлюючись відверто, я нікого не хотів образити — навпаки, це мене намагалися образити через газети», - вважає тренер «Шахтаря».

За його словами, з президентом ФК «Шахтар» Рінатом Ахметовим він спілкується настільки ж відверто. «І це нормально. В нас би не було жодних стосунків, якби я не говорив те, що думаю. Рішення президент приймає сам. Але мій обов’язок — висловити свою думку. Не думаю, що людині в моєму віці і з моїм досвідом потрібна якась цензура», - сказав Луческу.

Луческу також розповів, як йому вдається об'єднати в одну команду футболістів з різних країн. «Що стосується спортивного режиму, то потрібно відчувати момент і не плутати роботу з особистим життям. Своїй справі потрібно віддавати себе повністю, любити її всією душею. І навіть якщо іноді розслаблятися, то робити це інтелігентно, в міру, проявляючи розбірливість як напоїв. А розслаблятися нам просто необхідно, тому що ми багато і важко тренуємося. Але кожний повинен відчувати себе частиною цілого: один спізнився, інший розледачів — значить, страждає вся команда. Дисципліна — це передусім повага один до одного. Вони повинні прийти до цього усвідомлено. Я нікого не карав», - сказав тренер.

«Приймаючи нову команду, прагну передати гравцям свою життєву філософію. І починається процес виховання — спортивного, людського. Я не просто даю якісь вправи, а закладаю принципи поведінки на полі і в житті. Спочатку гравці багато чого не сприймають, але з часом вони все краще мене розуміють і досягають добрих результатів. Наша команда дуже молода, але я знаю точно: коли ми розлучимося, ці хлопці будуть вихованими і інтелігентними людьми. Я знаходжу з ними спільну мову, тому що не відчуваю свого віку, мені здається, що в мені за ці роки нічого не помінялося. У мене великий тренерський і життєвий досвід, який мене не підводить. А спілкування з молоддю мені допомагає йти вперед і не відчувати віку», - повідомив Луческу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

415