В адрес ForUm’a поступило заявление пресс-службы Министерства образования и науки

по поводу судебного дела между МОН и МАУП. Предоставляем его полный текст:

«Деякими електронними засобами масової інформації з посиланнями на прес-службу МАУП оприлюднена інформація щодо рішення Господарського суду м. Києва стосовно заборони Міністерству освіти і науки України закривати регіональні підрозділи МАУП, відмінивши відповідний наказ міністерства, а також про відміну пункту про відмову у видачі 4655 дипломів державного зразка для випускників 2005/2006 навчального року.

Прес-служба Міністерства освіти і науки України уповноважена заявити, що МОН України не видавало жодного наказу про закриття підрозділів МАУП, оскільки це питання належить до компетенції власника (засновника) навчального закладу.

Державна акредитацій на комісія приймала рішення про анулювання ліцензій на надання освітніх послуг у 26 відокремлених підрозділах за порушення ліцензійних умов і припинення освітньої діяльності у 4 підрозділах МАУП, які діяли без ліцензії міністерства всупереч чинному законодавству.

Рішення Господарського суду м. Києва, на яке посилається МАУП, не вступило в законну силу і буде оскаржене в установленому порядку.

Доводимо до відома ЗМІ та громадськості, що надання освітніх послуг без відповідних ліцензій або з порушенням ліцензійних умов є грубим порушенням чинного законодавства і передбачає як цивільну, так і кримінальну відповідальність.

Заяви МАУП про те, що Міністерство освіти і науки України намагається безпідставно закрити навчальний заклад не відповідають дійсності.

Міністерство освіти і науки України і надалі буде вимагати від навчальних закладів неухильного дотримання законодавства України в галузі освіти».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1024