На официальном сайте Кабинета Министров Украины размещен некролог по скончавшемуся вчера народному депутату, одному из лидеров Партии регионов Евгению Кушнареву.

Текст некролога приводим полностью:

«17 січня 2007 року трагічно обірвалося життя видатного державного, політичного і громадського діяча, народного депутата України двох скликань, яскравої і неординарної особистості – Євгенія Петровича Кушнарьова.

Кушнарьов народився 29 січня 1951 року в Харкові в родині інтелігентів. Засвоєна від батьків і наставників активна громадянська позиція була завжди визначальною рисою його життя. Після закінчення в 1973 році Харківського інженерно-будівельного інституту Кушнарьов вісім років сумлінно працював інженером і керівником Харківського заводу залізо-бетонних конструкцій. З 1981 по 1990 рік, перебуваючи на партійній роботі, пройшов шлях від інструктора райкому до завідуючого організаційним відділом Харківського міськкому КПУ.

Перемігши на перших в Україні демократичних виборах, Кушнарьов як народний депутат України першого скликання став одним з фундаторів сучасної української державності.

Організаторський талант Кушнарьова з особливою силою виявився протягом 1990 – 1996 років, коли він працював головою Харківської міської ради народних депутатів, ініціював заради розвитку місцевого самоврядування створення Асоціації міст України. В 1995 році очолив Народно-демократичне об’єднання «Нова Україна», а в подальшому став одним із засновників і лідерів Народно-демократичної партії.

З грудня 1996 року по листопад 1998 року керував Адміністрацією Президента України, був членом Ради національної безпеки і оборони України. Упродовж 2000 – 2004 років очолював Харківську обласну державну адміністрацію, набуваючи безцінного досвіду державного управлінця вищого гатунку.

У грудні 2004 року Кушнарьова було обрано генеральним секретарем політичної партії «Нова демократія», яка через рік у повному складі влилася до лав Партії регіонів.

Кушнарьов залишиться у пам`яті суспільства і як досвідчений парламентарій – він був одним з лідерів депутатської фракції Партії регіонів у Верховній Раді України, Головою Комітету Верховної Ради України з питань правової політики, і як яскравий публіцист – автор численних книг, політологічних нарисів і статей.

Кушнарьов встиг багато зробити для розбудови нашої країни як демократичної, правової, незалежної держави, для становлення громадянського суспільства та фундаментальних інститутів демократії.

Видатні державні заслуги, плідна громадсько-політична діяльність Кушнарьова були високо оцінені – він удостоєний орденів князя Ярослава Мудрого III, IV і V ступенів, нагороджений багатьма вищими державними орденами іноземних країн, церковними нагородами і відзнаками громадських організацій.

Світла пам`ять про видатного державного, політичного і громадського діяча, народного депутата України Євгенія Петровича Кушнарьова назавжди залишиться у наших серцях.

В.Ф. Янукович, М.Я. Азаров, А.П. Клюєв, В.І. Радченко, В.В. Рибак, Д.В. Табачник, А.В. Толстоухов, Ю.П. Богуцький, Ю.А. Бойко, А.І. Головко, А.С. Гриценко, В.Г. Джарти, В.П. Корж, О.В. Лавринович, В.О. Макуха, Ю.Ф. Мельник, С.М. Ніколаєнко, М.М. Папієв, Ю.В. Поляченко, М.М. Рудьковський, І.І. Ткаленко, С.Б. Тулуб, В.П. Цушко, Н.І. Шуфрич».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

2278