Член Центральної виборчої комісії Ігор Качур заявляє, що під час нападу на нього двох чоловіків, вимушений був використати особисту зброю.

Про це Качур повідомив журналістів сьогодні по телефону.

«Напад стався у дворі заміського будинку моїх батьків (під містом Васильків Київської області – ред.). До двору увійшло двоє чоловіків у неадекватному стані – чи то під дією наркотиків, чи то алкоголю, і стали погрожувати мені і моїй сім'ї вбивством. Вони були в агресивному стані, і коли зав'язалася бійка, я дістав свій пістолет і почав відстрілюватися», - сказав Качур. За його словами, один з нападаючих представився офіцером КДБ.

Член ЦВК уточнив, що стріляв на поразку в область корпусу одного з нападаючих. «Я знаю, що куля потрапила в нападаючого, але подробиць не знаю», - відзначив він. Качур додав, що має три вогнепальні зброї, які зареєстровані в установленому порядку. Пістолет, з якого він робив постріли під час нападу, передано до правоохоронних органів для проведення експертизи.

В той же час, Качур не став висувати можливі версії нападу. «Я не виключаю, що моя позиція в ЦВК когось не влаштовує, але це не моя проблема. Правоохоронні органи повинні розібратися. Міліція затримала нападаючих. Я направив заяву прокурору міста Василькова і до правоохоронних органів», - пояснив він.

Член ЦВК також повідомив, що особистість одного з нападаючих встановлено. «Він ніде не працює, перебувеє у конфлікті з моєю сім'єю, оскільки підозрюється в пограбуванні будинку моєї сім'ї», - сказав Качур.

Як повідомлялося, 23 серпня було вчинено напад на члена Центральної виборчої комісії Качура. В результаті злочину Качур отримав черепно-мозкову травму, струс мозку. В даний час він знаходиться на стаціонарному лікуванні в лікарні «Феофанія». Качур звернувся до правоохоронних органів із заявою про загрозу вбивства і надання йому особистої охорони.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1679