Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія, яка принесла війну на українську землю, має відчувати наслідки своїх дій.

"Сьогодні було три доповіді головкома Сирського - доповіді результативні. Саме такі, які потрібні нашій державі зараз. Я вдячний кожному воїну, кожному солдату та командиру, які забезпечують захист наших, українських позицій і виконання завдань нашої оборони. Українці вміють досягати своїх цілей. І це не ми вибрали досягати цілей у війні. Росія принесла війну на нашу землю і повинна відчувати, що вона зробила", - заявив президент у вечірньому відеозверненні.

Як він наголосив, "ми ж (українці - ред.) прагнемо якнайшвидше досягати своїх цілей у мирний час - за умов справедливого миру. І це буде".

Глава держави також повідомив, що заслухав доповідь міністра оборони Рустема Умєрова щодо постачання озброєнь і техніки ЗСУ. "Ми працюємо над тим, щоб постачання було незмінно вчасним", - сказав Зеленський, пише "Інтерфакс-Україна".

Крім того, за його словами, доповідав також керівник СБУ Василь Малюк про українські операції та делікатну роботу СБУ, яка захищає українців від російських диверсій і спроб замахів усередині держави.

Як повідомлялося, у Курській області РФ другу добу триває ескалація бойових дій. Україна офіційно не коментувала подій, що відбуваються там, а також своєї причетності. Водночас радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що "Росія повинна відчути справжню війну на своїх територіях".

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

0