Глава українського уряду Денис Шмигаль сподівається розпочати переговори про вступ України в Європейський Союз у першому півріччі 2024 року. 

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на слова Шмигаля в інтерв’ю Euractiv

"Ми чекаємо і хочемо отримати схвалення Європейської Ради на найближчому засіданні (цього тижня) і віримо, що зможемо розпочати переговори про вступ у першій половині цього року", – сказав Шмигаль.

Минулого тижня Європейська комісія направила проєкт переговорних рамок для переговорів про вступ України та Молдови країнам-членам ЄС.

"Ми сподіваємося, що наші європейські партнери схвалять його без будь-яких додаткових поправок, як пропонує Європейська комісія", – сказав український прем'єр.

"(Президент Європейської Ради) Шарль Мішель назвав 2030 рік можливим цільовим роком для подальшого розширення ЄС, але ми зробимо все можливе для України, щоб це сталося раніше, одразу після нашої перемоги", – сказав Шмигаль.

Він також додав, що Україна здатна виконати своє "домашнє завдання" дуже швидко. "Я вважаю, що це займе у нас не більше двох років", – сказав глава українського уряду.

Наступні кроки щодо вступу України до ЄС лідери держав Євросоюзу розглянуть на саміті цього тижня 21-22 березня. 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

0